Leeuw tattoo symboliek en betekenis

Leeuw tattoo

Als je erover nadenkt een tattoo van een leeuw te laten zetten, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Leeuwen kunnen geweldige tattoos zijn voor mannen en vrouwen, maar wat symboliseert dit dier? Een heleboel verschillende dingen! De leeuw staat bijvoorbeeld bekend om zijn kracht en moed. Verder is de leeuw natuurlijk een leider en koning van de dieren. Een leeuw kan zowel getatoeëerd worden met hun bek open brullend of met de bek gesloten. Leeuwen kunnen zowel kracht als woestheid tonen – eigenschappen die iedereen in zichzelf van tijd tot tijd zou willen hebben!

Wat symboliseert een leeuw

De leeuw is net als de tijger een van de populairste dierentatoeages die er zijn, en niet voor niets. Dit krachtige schepsel wordt geassocieerd met kracht, moed, en leiderschap. Een tattoo van een leeuw kan een mooie manier zijn om te pronken met je eigen persoonlijke kwaliteiten of iemand te herdenken die je kent en die deze eigenschappen belichaamt.

De redenen achter een leeuw tattoo

Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand zou kunnen kiezen voor een leeuw tattoo. Sommige mensen nemen er een om een overleden te herdenken. Anderen nemen een leeuwentatoeage om hun eigen persoonlijke kwaliteiten te vertegenwoordigen, zoals kracht, woestheid, en moed. Leeuwentatoeages kunnen ook een manier zijn om te pronken met je leiderschapskwaliteiten. Wat de reden ook is, een leeuwentattoo is een krachtige en betekenisvolle tattoo die ook nog eens erg moois is.

Waar moet de leeuwen tattoo op je lichaam komen

Waar op je lichaam je een leeuwen tattoo laat zetten is aan jou, maar er zijn een paar plekken waar de leeuw erg goed tot zijn recht komt. De meeste mensen kiezen voor een leeuw op hun armen, schouder of rug, maar de leeuw kan natuurlijk ook op andere plekken geplaatst worden. Als je erover denkt een grote en gedetailleerde leeuwentatoeage te laten zetten, is het misschien beter een plek te kiezen in overleg met de artiest.

De betekenis van een leeuwentattoo kan heel persoonlijk zijn. Kies vooral een goede shop uit waar vaker leeuwen worden getatoeëerd. Er zijn veel verschillende betekenissen waarmee dit krachtige schepsel geassocieerd wordt. Waar je de leeuwen tattoo op je lichaam zet is aan jou, maar er zijn een paar goede plaatsen waar de afbeelding mooi zou staan: arm, rug en schouder.