Lotus tattoo betekenis uitgelegd met voorbeelden

Een van de meest populaire tattoo bloemen is de lotus. De lotus tattoo betekenis is net als de bloem zelf erg mooi en deze bloem kun je terugvinden in veel verschillende culturen en tradities. In dit artikel gaan we er wat dieper op in en laten je verschillende voorbeelden zien.

lotus tattoo betekenis

Lotus tattoo betekenis uitgelegd

De lotus kun je terugvinden in veel verschillende culturen zoals bijvoorbeeld in het oude Egypte en China. De betekenis verschilt, maar is altijd positief en soms zelfs heilig van aard. De 2 religieuze stromingen waarin de lotus een belangrijke plek heeft is het boeddhisme en hindoeïsme.

De lotus in het boeddhisme en hindoeïsme

De boeddhist zegt dat de boeddha zelf geboren is uit een witte lotus. De acht bladeren van de lotus vertegenwoordigen het achtvoudige pad. Het achtvoudige pad is een belangrijk onderdeel van het boeddhisme.

In het hindoeïsme is de lotus een belangrijk spiritueel symbool. De heilige lotus is het symbool van goddelijke schoonheid en zuiverheid.

Veel voorkomende plaatsen voor een lotus tattoo

De lotus is op veel verschillende manieren te tekenen en te tatoeëren. Hierdoor is de lotus mooi te plaatsen op veel verschillende lichaamsdelen. Wil je een symmetrische lotus laten tatoeëren? Denk dan aan het midden van het lichaam. Denk je aan een meer organische vorm, dan kun je de lotus op bijna elke plek laten zetten. Heeft het voor jou een heilige betekenis, zet de lotus dan niet laag aan de grond of onder de gordel.

Tot slot

De lotus wordt niet voor niets erg vaak gebruikt als tattoo onderwerp. De lotus tattoo betekenis spreekt veel mensen aan en de bloem is op veel verschillende manieren te tatoeren. Zo is er voor bijna iedereen wel een draai aan te geven. De bloem leent zich uitstekend voor een gekleurde tattoo maar ook bijvoorbeeld in een mandala tattoo.

lotus tattoo onderarm
lotus tattoo sleeve
lotus tattoo betekenis