Skip to main content

De tijger is een prachtig zoogdier dat tot de familie der katachtigen behoort, en een veelvoorkomend onderwerp in tatoeages. De tijger tattoo betekenis verschilt van persoon tot persoon, toch zijn er eigenschappen waar iedereen zich in kan vinden. De tijger staat symbool voor kracht en mannelijkheid en is hierdoor een veel gekozen onderwerp bij tattoos op mannen.

tijger tattoo betekenis

Veelvoorkomende plaatsen voor tijger tattoos

De tijger tattoo betekenis zorgt voor geluk en bescherming. Veel voorkomende plaatsen voor een tijger tattoo zijn: de (onder)arm, schouder, rug en borst. Doordat dit dier als heilig wordt gezien plaats je hem niet onder de gordel of laag aan de grond. Als je alleen de kop van de tijger laat tatoeëren dan is de rug misschien wel 1 van de mooiste plekken door symmetrie van het dier.

|Realistische tijger tattoo betekenis

Een tijger wordt vaak realistisch weergegeven in tatoeages. De diepe blik in de ogen van een tijger trekken meteen je aandacht. Het zorgt voor een mystiek beeld. Wel is het zaak om goed je huiswerk te doen bij het vinden van een goede artiest. Zoek iemand die zich hierin gespecialiseerd heeft en bekijk het portfolio naar eerder gemaakte tijger tattoos.

Tijger vs draak tattoo

In verschillende aziatische landen worden de tijger en draak als twee uitersten gezien. De tijger vertegenwoordigt kracht en de betekenis van de draak is onder andere wijsheid en kennis. Vooral in de japanse tattoo stijl worden deze twee dieren veel gebruikt. Bij twee sleeves zie je vaak een tijger aan de ene arm en een draak tattoo op de andere arm.

Geometrische tijger tattoo

Zit je te denken aan een geometrische sleeve met mandala tattoos? Ook hierbij is een tijger tattoo goed te combineren. Door de symmetrie van de kop van een tijger is deze goed te gebruiken als element in een sleeve.

Tot slot

Zoals bij elk tattoo onderwerp begint een geslaagde tattoo bij het vinden van een goede artiest. De tijger is hierop geen uitzondering. Wil je een realistische tijger tattoo? Zoek een artiest die zich gespecialiseerd heeft in portretten en realisme. Liever een japanse tijger? Zoek een japanse tattoo specialist. Hoe dan ook: een goed uitgevoerde tijger tattoo zal zeker indruk maken door zijn natuurlijke schoonheid!

tijger tattoo betekenis
tijger tattoo rugstuk