Vlinder tattoo – betekenis & symboliek

Vlinder tattoo

Vlinder tattoos zijn er in alle vormen en maten. Vlinder tattoos worden al heel lang getatoeëerd, en de vlindertatoeage is in de loop der jaren alleen maar populairder geworden. De vlinder tattoo is vooral populair bij vrouwen, en ze zijn op bijna elk continent van de wereld te vinden. Er zitten verschillende betekenissen achter dit bijzondere tatoeage-ontwerp, in dit artikel gaan we in op enkele van de populairste betekenissen achter vlinder tatoeages.

De vlinder tattoo

In een sprookje van de Gebroeders Grimm is de Vlinderfee een geest van het bos die hen op weg helpt met een helder licht. In dit verhaal wordt beschreven dat ze in de boomtoppen woont en acht dagen onder een boom zit om in een vlinder te veranderen.

In Japan heeft de vlinder een lange geschiedenis als symbool van liefde en genegenheid in de familie. In de Chinese cultuur wordt de vlinder gebruikt om een “dubbelleven” of een verstandhouding tussen twee geliefden voor te stellen. De vlinder staat in Oost-Azië ook voor de ziel en liefde voor anderen, in Westerse culturen kan hij symbool staan voor transformatie en een verandering van binnenuit.

Een vlinder tattoo kan symbool staan voor een persoon die in iets nieuws verandert. Het kan ook staan voor een verandering van perceptie of ontwaken tot een nieuwe kant van het leven. Omdat de vlinder zo’n positief symbool is wordt hij vaak gebruikt als iemand een geliefde verloren heeft. Een rups verandert in een vlinder om vrij te worden en de overledene is ook overgegaan in een nieuw leven.

In sommige gevallen kan een vlinder tattoo gewoon gekozen worden omdat het een mooi en vrouwelijk ontwerp is. Ze worden vaak gezien als een herinnering om van het leven te genieten en positief te zijn. Wat de symboliek erachter ook is, een vlinder tattoo is zeker een mooie aanvulling op elke tattoo collectie.

Meer vlinder tattoo symboliek

Vlinder tattoos kunnen verschillende betekenissen hebben. Enkele betekenissen achter een vlindertattoo zijn transformatie, schoonheid, en een nieuw begin. Als je erover denkt een vlinder tattoo te laten zetten, zoek dan uit welke betekenis bij je past. Vanwege de transformatie die een vlinder ondergaat is dit ver weg de meest bekende betekenis.

Vlinders zijn al eeuwenlang symbolen van transformatie. Ze maken een metamorfose door, en tijdens dit proces veranderen ze niet alleen hun uiterlijk, maar ook hun hele wezen. Vlindertatoeages kunnen een herinnering zijn dat, wat het leven je ook toewerpt, je de kracht hebt om te veranderen en iets nieuws te worden.

Tot slot

Vlindertatoeages zijn een van de populairste tattoo ontwerpen die er bestaan. De vlinder symboliek is rijk en diep, met veel verschillende betekenissen erachter. Als je erover denkt een vlinder tattoo te laten zetten, ontdek dan welke betekenis het beste bij je past!