Hand tattoo laten zetten – de voor en nadelen

Vroeger kwam het minder voor, maar tegenwoordig zie je het steeds vaker: hand tattoos. Het is een grote stap om je hand of vingers te laten tatoeren, en niet zonder reden. We hebben een aantal artiesten gevraagd naar hun mening over de hand tattoo. Dit is wat ze zeggen.

Hand tattoos, een trend?

Hand tattoos, iedereen heeft er wel een mening over. Het wordt vaak gezien als job stopper, als je een hand tattoo laat zetten dan heb je geen kans meer op een normale baan. Maar is dit wel zo? Als tattoo artiest kom je natuurlijk goed weg met een hand tattoo, maar ook bij veel andere banen hoeft het geen probleem te zijn. Bij sommige banen wordt het zelfs als “hip” gezien en kom je eerder aan de bak.

Je ziet steeds meer bekende mensen met hand tattoos zoals rappers, voetballers en andere muzikanten. Dit zorgt dan ook voor de aantrekkingskracht van hand en vinger tattoos. Verder staan een aantal lijnen op de vinger er binnen no time op. Binnen 10 minuten heb je dus een vrij aanwezige tattoo op je lijf staan. Als je een tattoo wilt die opvalt, dan zijn je handen of vinger de aangewezen plek hiervoor. Redelijk hardcore.

De voordelen van een hand tattoo

Hierboven lees je al enkele voordelen van hand- en vingertattoos, maar er zijn er meer. Een vlakke plek die altijd zichtbaar is, is op zich al een voordeel, volgens artiest Bert, “een hand tattoo kan er geweldig uitzien”, alhoewel vingers vaak anders uitpakken, de huid is minder geschikt om te tatoeĆ«ren. “De ink blijft niet zo goed zitten”. Verder kan het een mooie afsluiter van een sleeve zijn. Vaak zie je een strakke lijn bij de pols waar de sleeve eindigt, dit is niet altijd even mooi.

Hand tattoo van een leeuw
Foto: Unsplash

De nadelen van een hand tattoo

Helaas zijn er meer nadelen dan voordelen verbonden aan hand- en vinger tattoos. Vingers staan er niet bekend om dat ze tattoo inkt goed vasthouden. Na een week of 2 zie je vaak dat een groot deel van de inkt verdwenen is. Je blijft bijwerken waarna je ontzettend veel uitlopers krijgt.

Ook de handpalm of de zijkant van de hand staat bekend als een probleem gebied. Wil je toch je vingers of handpalm laten tatoeƫren, zorg dan het ontwerp simpel is opgezet met veel ruimte tussen de lijnen. Ga geen portretjes of gedetailleerde ontwerpen op je vinger zetten. Je eindigt met een lelijke vlek.

Daarnaast is het verstandig om te kijken of het geaccepteerd is binnen je werkgebied. Wil je in de toekomst nog van baan wisselen of ga je zelf nog naar school? Wacht dan met een hand tattoo of laat je goed informeren over de mogelijke gevolgen. Er zitten helaas nog veel vooroordelen aan tattoos vast en een hand tattoo is lastig te verbergen.

De pijn kan ook een nadeel zijn. De rug van de hand valt nog wel mee, maar de handpalm of de vingers kunnen erg gevoelig zijn. Hoe is je pijngrens? Kun je er goed tegen? Dan ben je die bikkel die ff een hand tattoo laat zetten!