Oldschool tattoos – gemaakt voor het leven

Oldschool tattoos

Tatoeages bestaan al duizenden jaren, maar in het laatste decennium zijn ze meer mainstream geworden. Wat je terug ziet komen zijn oldschool tattoos; een old school tatoeage is er een die eruit ziet alsof hij uit een vroegere tijdsperiode komt – met vol zwarte schaduw en een relatief simpel ontwerp.

Oldschool tattoos zijn gebaseerd op ontwerpen uit de jaren 1900 tot 1950 (of zelfs begin jaren 1970) toen tatoeages erg populair waren onder scheepslui en militairen. Tegenwoordig worden ze gezien als klassieke, vintage ontwerpen met gedurfde lijnen en diepe kleuren. Old school tatoeages staan ook bekend om hun gebrek aan kleurmenging of ingewikkeld detailwerk.

Wat is een traditionele tatoeage, en wat zijn enkele voorbeelden

Een voorbeeld van een old school tatoeage is de Amerikaanse adelaar, met volledig zwarte arcering en een effen omtrek. Verder zie je veel onderwerpen als rozen, vlinders, dolken, tijgers maar ook vrouwengezichten en harten.

De geschiedenis achter oldschool tattoo ontwerpen

De geschiedenis van oldschool tattoo kan helemaal teruggebracht worden tot de jaren 1800. De tatoeages dienden ter bescherming en identificatie in die tijden. Zeelui probeerden zich van anderen te onderscheiden. Ze tatoeëerden ook symbolen op hun lichaam om aan te geven wat voor werk ze deden, hun rang in de marine, waar ze dienden, en hoe lang ze dienden.

Toen de mensen meer belangstelling kregen voor tattoos, konden zeelieden daardoor meer dan voorheen hun individualiteit uitdrukken. Zeelieden speelden een grote rol in de popularisering van tatoeages.

Waarom oldschool tattoos steeds populairder worden

De populariteit van oldschool tattoo is te danken aan de geschiedenis van er van. Van oudsher werden tattoos gebruikt om mensen te identificeren. Het bood hen ook bescherming tegen aanvallen van andere zeelieden. Old school tattoos komen terug door de recente opleving van de tatoeagecultuur. Mensen beginnen eenvoudiger ontwerpen te kiezen die langer mee gaan dan zeer gedetailleerde ontwerpen.