Skip to main content

Kracht is een uitdagend onderwerp om te onderzoeken. Het is niet een enkel symbool, maar een combinatie van vele die de kracht die wij als mens bezitten weergeven. Door te onderzoeken welke symbolen voor kracht staan, kun je dit onderwerp in een nieuw licht zien. En hoewel je in eerste instantie misschien denkt aan fysieke kracht als je denkt aan welke symbolen voor kracht staan, zijn er zoveel meer dan dat. Er zijn ook spirituele voorstellingen van kracht.

Maori tattoo

De eerste is een Maori tattoo. Maori tatoeages zijn representatief voor kracht als concept in vele culturen. Het typische patroon van de tatoeage bestaat uit zwarte inkt, lijnen en stippen. Dit type tattoo staat symbool voor een reis. Tijdens deze reis leer je over jezelf, doe je kennis en ervaring op, en ontwikkel je nieuwe krachten.

Maori krachtig symbool tattoo

Draak tattoo

De volgende is een draak tattoo. Draken vertegenwoordigen kracht in vele religies over de hele wereld. Ze worden vaak afgebeeld als bewakers en beschermers, omdat ze bedoeld zijn als het ultieme symbool van kracht. Draken tatoeages kunnen op veel verschillende manieren worden afgebeeld. Sommige draken worden afgebeeld als draken in Aziatische stijl, terwijl anderen futuristisch en futuristisch zijn.

Cirkel tattoo

Misschien vind je onderwerpen zoals dieren te opzichtig en ga je liever voor een minimalistische tattoo. Een cirkel kan dan een mooi idee zijn. De cirkel staat voor vrouwelijke kracht en het vermogen om eenheid te creƫren.

Cirkel kracht tattoo

Adelaar tattoo

Het volgende symbool is een adelaar tattoo. De adelaar is een zeer sterk symbool in veel verschillende culturen. Het wordt vaak gebruikt om macht, vrijheid en autoriteit te vertegenwoordigen. Adelaars zijn zeer sterke vogels en worden grotendeels beschermd vanwege hun kracht en vermogen om in veel verschillende omgevingen te bestaan. Dit maakt de adelaar een perfect symbool voor kracht, omdat het laat zien dat we zelfs in de moeilijkste omstandigheden nog kracht kunnen vinden. Deze vogels worden ook vaak afgebeeld met gespreide vleugels. Dit is een heel gebruikelijke symboliek. Het spreiden van de vleugels laat zien dat de drager grote kracht heeft en open staat voor de wereld om zich heen. Arenden worden ook vaak afgebeeld met iets in hun klauwen. Dit staat meestal voor een overwinning die de drager heeft behaald door zijn kracht.

Wolf en wolvenroedel

Het volgende symbool is de wolf en de wolvenroedel. Deze dieren worden vaak gebruikt om een sterke en intieme band tussen mensen uit te beelden. Ze worden ook vaak afgebeeld als trouw en betrouwbaar. Wolf tatoeages kunnen op veel verschillende manieren worden afgebeeld. Sommige wolven worden afgebeeld als zijnde wild, terwijl anderen worden afgebeeld als zijnde woest.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de vele symbolen die gebruikt worden om kracht uit te beelden. Onderzoek welke symbolen staan voor kracht en je kunt veel ontdekken over jezelf en je sterke kanten. Dit kan dan een heel nuttig hulpmiddel zijn wanneer je kracht nodig hebt in je leven.