Unalome tattoo betekenis en voorbeelden

Unalome tattoo betekenis

Je ziet het steeds vaker: een unalome tattoo. Een prachtig symbool uit het boeddhisme. Maar veel dragers van deze tattoo weten niet waar het vandaan komt en wat het betekend. Dus wat is nou eigenlijk de unalome tattoo betekenis?

De weg naar verlichting

Het unalome symbool staat voor boeddhisten voor de weg naar verlichting. Het unalome teken is opgebouwd uit verschillende onderdelen die symbool staan voor de fase waarin men zich bevind op het spirituele pad. De spiraal, de trap en het eindpunt.

De unalome tattoo betekenis zou je kunnen samenvatten als de weg naar verlichting binnen het boeddhisme. De afbeelding hierboven laat zien hoe dit is opgebouwd:

  1. De spiraal aan de onderkant geeft de onbewuste toestand weer waar we ons allemaal in bevinden voordat we ontwaken.
  2. Vervolgens worden we “wakker” en krijgen we inzicht in bepaalde patronen.
  3. De bovenste lijn geeft de laatste fase weer met als eindpunt van de unalome de verlichting.

Knowing others is wisdom, knowing yourself is enlightenment

Unalome tattoo betekenis in het kort

Er zijn veel variaties te vinden op het internet van het unalome symbool. Met een beetje creativiteit kun je je eigen unalome tattoo ontwerpen! Jouw tatoeëerder zal aangeven of het ontwerp ook goed te tatoeëren is. Let er wel op dat de unalome de drie belangrijkste onderdelen bevat: de spiraal, de kleiner wordende trap omhoog, en het eindpunt.

De unalome is een heilig symbool met een diepe betekenis. Hierdoor zijn er een aantal punten waar je op wilt letten als je een unalome tattoo laat zetten:

  • Plaats een unalome tattoo niet laag aan de grond.
  • Plaats een unalome tattoo niet onder de gordel.
  • Plaats een unalome tattoo met respect en de juiste intentie.
Unalome tattoo door Paradox Tattoo