Hoe lang niet zwemmen met een nieuwe tattoo

Hoe lang niet zwemmen na tattoo

Als je onlangs een tattoo hebt laten zetten, volg dan, voor je weer gaat zwemmen deze tips op.

Ten eerste, wacht minstens twee weken voor je gaat zwemmen in een zwembad of natuurlijk water. Ten tweede, vermijd zwemen helemaal tot er geen kans meer is dat je tatoeage beschadigd wordt door chemicaliën in het chloor van het zwembad. Tenslotte – en dit is het belangrijkst – zorg ervoor dat je je nieuwe tattoo tijdens de genezing minimaal in contact komt met zeep of huidverzorgingsproducten van welke aard ook! Het zal alleen maar leiden tot een gevoelige huid en een geïrriteerde tattoo tot het weer tijd is om te zwemmen.

Wat je moet weten voor je met een nieuwe tattoo gaat zwemmen

Als je overweegt te gaan zwemmen met een nieuwe tatoeage, zijn er een paar dingen die je moet weten. Zwemmen kan ervoor zorgen dat je tatoeage ontstoken raakt en geïrriteerd wordt. In sommige gevallen kan zwemmen er ook toe leiden dat de inkt vervaagt of uit de huid trekt.

Om een van deze problemen te vermijden, wacht je best minstens twee weken voor je in welk soort water dan ook gaat zwemmen. Zorg er in die tijd voor dat je je tattoo droog houdt en vermijd contact met chloor en andere zwembadchemicaliën. Als je toch besluit te zwemmen, zorg er dan voor dat je een waterdicht verband gebruikt en vermijd dat je je tattoo in water onderdompelt.

De risico’s van zwemmen met een nieuwe tatoeage

De risico’s van zwemmen met een nieuwe tatoeage kunnen complicaties zijn zoals huidirritatie en allergische reacties. Zwemmen in het zwembad of in andere waterlichamen die chemicaliën en bacteriën bevatten die met de inkt reageren kan deze problemen ook veroorzaken. Dit soort omstandigheden kunnen er ook voor zorgen dat je tattoo vervaagt of uit je huid trekt.