Skip to main content

Een tattoo is een verbintenis op lange termijn. Het is iets wat je de rest van je leven op je huid zult zien. Als je een tattoo laat zetten, moet het iets zijn waar je elke dag naar kunt kijken en waar je de rest van je leven van houdt. De wereld van het tatoeëren is de laatste jaren snel ontwikkeld, dankzij sociale media en de opkomst van influencers die zich hebben laten tatoeëren. Maar met deze explosie in populariteit is ook een toename van slechte artiesten ontstaan. Afgezien daarvan is het soms nodig om een tattoo te laten bijwerken. Maar wanneer kun je dit het best laten doen?

Hoe vaak moet je een tattoo laten bijwerken?

De frequentie waarmee je je tattoo moet laten bijwerken hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de plaats en grootte van je tattoo, en je natuurlijke huidskleur, varieert de genezingstijd van persoon tot persoon. Sommige mensen genezen sneller dan anderen, en sommige tattoos hebben meer onderhoud nodig dan andere.
Er is geen standaard norm voor hoe vaak een tattoo moet worden bijgewerkt. De frequentie waarmee je de tattoo moet laten bijwerken hangt ook af van het specifieke ontwerp dat je kiest voor je tattoo. Over het algemeen geldt dat kleinere tatoeages die op goed zichtbare plaatsen zijn gezet (zoals de handen of de nek) vaker moeten worden bijgewerkt dan grotere tatoeages die op minder zichtbare plaatsen zijn gezet. Normaal gesproken laat je een tattoo maximaal 1 keer bijwerken.

Waarom moet ik mijn tattoo laten bijwerken?

Het is lang niet altijd nodig om je tattoo te laten bijwerken. In sommige gevallen kan dit wel nodig zijn. Namelijk als:

  • Er stukjes van het lijnwerk lichter of dunner zijn
  • De kleuren niet goed dekkend zijn
  • Je last hebt van blowouts (uitlopende inkt)
  • Je hebt last gehad van ontstekingen

Hoe vaak moet je een tattoo laten bijwerken?

Verschillende tattoo stijlen vereisen ook verschillende niveaus van onderhoud nadat een tattoo is bijgewerkt. Bijvoorbeeld, realistische tattoos hebben vaak constant onderhoud nodig om er realistisch uit te blijven zien. Realisme tattoos hebben dunne lijnen en kleine details waardoor ze snel kunnen vervagen als ze niet goed onderhouden worden. Ook tribal tattoos hebben meestal vette zwarte lijnen die kunnen uitlopen als ze niet in toom worden gehouden na het bijwerken van een tattoo.
Lees verder voor meer informatie over de factoren die je helpen beslissen hoe vaak je een nieuwe tattoo moet laten bijwerken.

Wanneer is het beste moment om mijn tattoo te laten bijwerken?

Een tattoo laten bijwerken kan het best nadat deze volledig genezen is. Je kunt hierbij het best het advies aanhouden van de artiest die je heeft getatoeëerd. Heb je geen advies gekregen hierover? Is je tattoo vakkundig gezet en heb je de tattoo goed verzorgt? Dan kun je het best je tattoo laten bijwerken 5 tot 10 weken nadat deze gezet is. Wacht hier echter niet te lang mee, want als je je tattoo wilt laten bijwerken lang nadat deze gezet is, dan is het mogelijk dat er kosten in rekening worden gebracht.