Skip to main content

Eindelijk. Je laat een nieuwe tattoo zetten. Of je hebt net een nieuwe. Je hebt goed je huiswerk gedaan en een goede tattooshop uitgezocht, maar een tattoo laten zetten zorgt voor schade aan de huid. Met welke tattoo nazorg crème ga je je tattoo insmeren zodat deze goed kan genezen? We geven je de top 3 van de beste tattoo nazorg producten.

Volg het advies van de artiest

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om het advies van de tatoeëerder op te volgens als het gaat om het gebruik van tattoo nazorg crème. In de meeste gevallen krijg je zowel mondeling als schriftelijk nazorg instructies mee als je je tattoo laat zetten. Ben je toch niet helemaal zeker welk product je moet gebruiken? Dit zijn de meest gebruikte:

Bepanthen tattoo nazorg crème

Bepanthen wordt door veel tattoo artiesten aanbevolen. Het is niet zozeer een crème, maar eigenlijk een zalf. Breng 2 keer per dag een dun laagje aan op je nieuwe tattoo voor het beste resultaat. Volg hierbij natuurlijk de instructies op van de artiest die je tattoo heeft gezet. Bepanthen tattoo zal kun je hier bestellen.

TattooMed nazorg creme

De producten van TattooMed zien we steeds vaker voorbij komen bij zowel tattooshop als liefhebbers. De nazorg van je tattoo bestaat niet alleen uit smeren met crème, maar tevens moet de tattoo twee keer per dag gewassen worden. TattooMed heeft beide producten in het assortiment: after tattoo, en cleansing gel.

Lincoln tattoo care balm

De nazorg crème van Lincoln is een veganistisch product met erg goede reviews. Het is in principe een soort boter die je even in de handen wrijft waarna je een dun laagje aanbrengt op de tattoo. Er zitten veel natuurlijk genezende ingrediënten in voor een snel herstel.

Verdere nazorg van je tattoo

Nadat je de tattoo nazorg crème hebt gebruikt en je tattoo genezen is wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Smeer je tattoo dan ook altijd goed in als je gaat zonnen. Smeer de tattoo verder geregeld in met een lotion, vooral als de tattoo op een zichtbare plek is aangebracht.