Wat kost een tattoo? Bereken zelf de prijs

Wat kost een tattoo

De prijs van een tattoo hangt af van allerlei factoren. Onder andere de stijl, de afmeting en benodigde tijd. Maar ook de bekendheid van de artiest. Het is belangrijk om op een aantal punten te letten bij het bepalen van je budget. Lees verder om er achter te komen wat een tattoo kost.

Wat kost een tattoo?

De prijs van een tattoo wordt bepaald door de volgende zaken:

  • Formaat – Een grote tattoo kost meer tijd om te maken dan een kleine tattoo
  • Stijl – Sommige stijlen nemen meer tijd in beslag dan andere
  • Ontwerp – tekenen kost tijd, tijd = geld
  • Bekendheid – een bekende artiest heeft ervaring opgedaan en levert kwaliteit

Bovenstaande zaken bepalen samen de prijs van een tattoo. We geven je enkele voorbeelden met de bijbehorende prijsindicaties:

Formaat

Het formaat van een tattoo geeft een goede indicatie van de prijs. Een kleine tattoo zal al gezet kunnen worden tussen de 100 – 200 euro. Wil je een tattoo van hand formaat, dan kom je al snel op een prijs rond de 500 euro. Natuurlijk is dit afhankelijk van de artiest en de stijl. Hieronder lees je daar meer over.

Photo by Lucas Lenzi

Stijl

De ene stijl is de andere niet. Schaduwwerk gaat redelijk snel, geometrisch werk met veel dotwork is tijdrovend. Dat duurt dus wat langer. Japans werk met veel kleur moet goed dekkend getatoeƫerd worden en duurt dus ook wat langer. Omdat veel shops een uurtarief hanteren kom je dus al snel wat duurder uit op deze manier.

Wat kost een tattoo ontwerp

Heb je al een kant en klaar ontwerp? Dan scheelt dit tijd voor de artiest. Sommige shops leveren alleen maatwerk en zullen dus altijd een uniek ontwerp voor je maken. Deze tijd wordt in veel gevallen doorberekend. Daar staat natuurlijk tegenover dat je een tattoo hebt die niemand anders heeft. Aangezien een tattoo permanent is heeft een uniek ontwerp natuurlijk erg veel waarde.

Bekendheid

Een artiest die een zekere reputatie heeft opgebouwd heeft vaak meerdere jaren ervaring opgedaan. Net als bij andere kunst kan een bekende kunstenaar meer vragen voor zijn kunst. Een kwestie van vraag en aanbod. Natuurlijk kun je meer verwachten van een ervaren artiest.

Conclusie

Besparen op een tattoo doe je liever niet. De vreugde van een lage prijs zal snel weg zijn, maar een slechte tattoo moet je de rest van je leven tegen aan kijken! We raden je aan om te vragen bij je favoriete artiest wat de kosten zullen zijn. Is de tattoo boven je budget? Spaar dan nog even door!